Loading...

Cuban beef picadillo (Cubaanse rundergehakt)

Cuban Beef Picadillo

Cuban beef picadillo betekent Cubaanse rundergehakt en vandaag gaan we dus rundergehakt maken op zijn Cubaans. De combinatie van de ingrediënten zorgen voor zonnige smaken. Dit recept vindt zijn oorsprong in Spanje en een aantal Latijns Amerikaanse landen zoals Cuba, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Puerto Rico, Philippijnen en Mexico. Elk één van deze landen heeft zijn eigen versie van dit gerecht. We gaan de Cuban beef picadillo aankleden met wat kappertjes, olijven, rozijnen, paprika, witte wijn, tomaten, gemalen komijnzaad en aardappelen. Deze samenstelling zorgt voor een heerlijke Latijns Amerikaanse smaakbelevenis.

Een van de specerijen die de Cuban beef picadillo smaak geven is de komijnzaad in Nederland ook wel bekend als ‘djinten’ of ‘djintan’. De komijnzaad komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en is een onmisbaar ingrediënt in curry’s. Ik heb het standaard in mijn keukenkast en ik gebruik het bijna dagelijks. De komijnzaad heeft ook een heleboel gezondheidsvoordelen, één theelepel komijn per dag schijnt zelfs je vetbranding te verdriedubbelen (bron: happyinshape.nl)  

Tip: gemalen komijnzaad op je gekookt eitje…heerlijk!

Cuban beef picadillo

Totale Tijd 1 uur

Ingredienten

  • 500 gram rundergehakt
  • olijfolie om mee te bakken
  • 1 grote ui
  • 5 tenen knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 10 eetlepels witte wijn
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 10 olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 handjevol rozijnen
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 3 tot 4 aardappeltjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1/2 peper (naar keuze: rode of madame jeanette) optioneel

Bereidingswijze

  1. Kruid het gehakt met wat komijnzaad, zout en peper en bak deze met een beetje olijfolie rul in een pannetje en verwijder het teveel aan vetten en zet even apart. 

    Snijd de aardappeltjes in gelijke kleine blokjes en kook deze kort ongeveer 10 minuten tot dat ze half gaar zijn. Let op dat je ze niet te zacht kookt. Hiermee verkorten we de kooktijd van de aardappelen als we ze straks toevoegen aan het gehakt. Giet de aardappelen af en zet ze even apart.

    Snijd de peper, paprika, ui en knolook fijn ( je mag ook 1 rode of gele paprika gebruiken).

    Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hierin de twee theelepels komijnzaad samen met de peper,  ui, paprika en knoflook zacht. Blus het geheel even af met de wijn. Voeg het gehakt toe en laat het even inkoken. Voeg dan de tomatenblokjes en het bouillon blokje in de pan. Even roeren en voeg dan de aardappelen, olijven, kappertjes en rozijnen toe in de pan. Kook het geheel op een zacht pitje tot dat de aardappelen zacht zijn. Proef het gehakt en voeg indien nodig en naar eigen smaak nog wat zout of peper toe. 

    Serveer de beef picadillo met rijst (zilvervlies of bruine rijst is ook heerlijjk erbij). Wat niet mag ontbreken is een heerlijke salade van avocado of wat gebakken banaan. Op de afbeelding heb ik een salade gemaakt van tomaatjes, avocado en rode uit met wat olijfolie, citroensap en zout & peper.

Enjoy!

Een warme groet,

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply