Loading...

Aranitas van groene bakbanaan

Aranitas van groene bakbanaan
Aranitas van groene bakbanaan

Vandaag maak ik Aranitas van groene bakbanaan. Dit recept is van origine Puertoricaans en letterlijk vertaald betekent het ‘kleine spinnetjes’ omdat als ze eenmaal gebakken zijn op kleine spinnetjes lijken:). Om deze aranitas te complementeren serveer ik ze met een avocado-koriander sausje. Deze saus is trouwens lekker bij een heleboel andere gerechten. De avocado maakt dit tot een romig sausje. De krokantjes zijn heerlijk als voorgerecht of snack. Super gezond en wil je nog gezonder dan kun je ze bakken in kokosolie.

De bakbanaan is een mooi voorbeeld van een prachtig caribisch product dat je op verschillende manieren klaar kunt maken. Je hebt de rijpe (gele) en de onrijpe (groene) bakbanaan. De rijpe bakbanaan is bijvoorbeeld heerlijk op een boterham. Klik hier voor het recept ‘broodje bakbanaan op mijn blog’.

Aranitas (krokantjes van groene bakbanaan)

Onrijpe (groene) bakbananen

 

 

 

 

 

Waarom zijn de bananen krom? Bananen groeien tegen de zwaartekracht in en daardoor wijzen ze omhoog richting de lucht in plaats van naar de grond! Wist je dat dit proces een speciale naam heeft? Het proces heet negatieve geotropie. (bron: bananengezond.nl)

 

Aranitas (krokantjes van groene bakbanaan)

Ingredienten

  • 2 groene bakbananen
  • 1 theelepel knoflookpasta
  • zout (naar smaak)
  • 1 peper (optioneel)
  • blaadjes koriander of peterselie
  • zonnebloemolie

Avocado sausje

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 60 ml olijfolie extra virgin
  • 1 eetlepel water
  • zout
  • peper
  • 1 handvol koriander
  • 1 sjalot

Bereidingswijze

  1. Rasp de groene bananen zo grof mogelijk. Voeg dan de knoflookpasta, zout en eventueel rode peper (zo fijn mogelijk gesneden). Verhit in een diepe pan of wok de olie. Maak je hand een beeje vochtig en doe twee eetlepels van de mengsel in je hand en maak er een bolletje van. Maak het bolletje een beetje plat en leg het dan in de pan en bak deze lekker krokant en goudgeel. Laat de aranitas uitlekken op wat keukenpapier. Strooi dan wat fijngesneden koriander erover. 

Avocado saus

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een romig sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met de aranitas. Je kunt de koriander ook vervangen door peterselie.

Aranitas (krokantjes van groene bakbanaan)

 

 

Een warme groet,

Enjoy!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply