Go Back
Print

Zoete aardappel kroketten


Totale Tijd 2 uur

Ingredienten

  • 1 pakje Thaise rode curry pasta Blue Elephant
  • 3 stengels bosui
  • 1 handvol Koriander blaadjes
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels bloem
  • Bloem om te kroketten te bestuiven
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 4 kleine aardappelen kruimig
  • zout
  • peper (zwarte)

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen in kleine gelijke blokjes en breng aan de kook. totdat deze gaar zijn. Pas er op dat je ze niet doorkookt en te zacht worden. Het moet een stevige puree worden. Zodra de aardappelen gaar zijn giet je ze af en prak ze fijn.

    Verhit in een pannetje wat olijfolie en voeg 4 eetlepels van de curry pasta toe. (ik gebruikte ¾ van het zakje curry). Bak de curry even (ongeveer 4 minuten) aan zodat de smaken loskomen. Voeg de curry toe aan de puree en meng deze goed door de puree tot een geheel. Voeg als laatste nog wat zout en peper toe. Proef de puree even om te kijken of alles goed op smaak is.

    Snijd de bosui en koriander fijn en voeg deze toe aan de puree. Voeg 3 tot 4 eetlepels bloem toe aan de puree. Even goed mengen en zet de puree over in een bakje en laat het even afkoelen in de koelkast. Als de puree is afgekoeld is maak je kroketten.

Kroketten vormen:

  1. Neem ongeveer anderhalf tot 2 eetlepels puree om een kroket te maken. De grote van je kroket is afhankelijk van de hoeveelheid puree die je gebruikt. Dus je kan je kroketten zo groot of zo klein maken als jij wilt. Gebruik wat bloem in je handen om de kroketten te vormen. Het puree moet niet te plakkerig zijn. Als de kroketten gevormd zijn bestuif je ze eerst met wat bloem en dan haal je ze door de eieren en als laatste rol je ze door de panko. Laat de kroketten nog even vriezer opstijven voordat je ze gaat bakken (ongeveer 30 min tot 1 uurtje). Als je teveel kroketten hebt dan kun je deze gewoon invriezen.