Loading...

Tjappen in Rotterdam bij Ekmekci

Tjappen in Rotterdam bij Ekmekci
Gözleme met fetakaas, spinazie en sucuk
Tjappen in Rotterdam bij Ekmekci

Ekmekci is veruit mijn favoriete Turkse restaurant in Rotterdam. Ik kende het van de Markthal waar ik regelmatig een Gözleme kocht. Dit  is een hartig, traditioneel Turks gerecht, gemaakt van met de hand gerold dunne deeg dat is ingesmeerd met boter en eieren, gevuld met verschillende toppings dat krokant wordt gebakken op een bakplaat. De allerlekkerste combinatie voor mij is de vulling met fetakaas, spinazie en sucuk (Turkse pepperoni) (zie foto hierboven).

Tjappen in Rotterdam bij Ekmekci

Ekmekci in Rotterdam winkelcentrum Zuidplein

Sinds kort heeft dit Turkse familiebedrijf ook een vestiging in winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. Hier waan je je even in Turks-Mediterraanse sferen, niet alleen wat het eten betreft maar ook qua inrichting. In het midden van het restaurant staat een grote wensboom en je kunt niet alleen aan tafel zitten maar er is ook een traditionele houten hoekbank waar je lekker op kunt chillen onder het genot van een drankje en maaltijd. Het eten is echt heerlijk, naast de Gözleme verkopen ze ook Kumpir. Dit is een in de oven gebakken aardappel dat in het midden doorgesneden is en geprakt met feta of geraspte kaas. Wat betreft de toppings die mag je helemaal zelf uitkiezen. Er is een ruime keuze dus voor ieder wat wils. Je kunt er ook side dishes bestellen zoals salades die je zelf kunt samenstellen, heerlijke spreads van fetakaas en patat. Patat klinkt zo niet bezonder maar hier smaakt het echt anders. Ik kan het je niet uitleggen je moet het echt zelf gaan uitproberen.

Tjappen in Rotterdam bij Ekmekci
Baklava van pistache en walnoot

Als toetje moet je echt proeven van de baklava’s. Baklava is een lekkernij dat bestaat uit laagjes filodeeg, gevuld met gemalen stukjes noot zoals walnoot of pistache. Het geheel wordt, na het bakken, doordrenkt met honing. Heerlijk! Ekmekci betekent trouwens  in het Turks: broodmakers.

Enjoy!

You might also like

No Comments

Leave a Reply