Loading...

Cashupete bites (Cashewnoten bonbons)

Ik ben dol op de Antilliaanse bolo di cashupete. Deze taart is bedekt met een laag heerlijke romige cashewnoten glazuur. Ik moet toegeven mijn zus Sharline maakt de allerlekkerste bolo di cashupete. Binnenkort ga ik haar recept lenen om deze taart zelf een keer te maken. De glazuur van cashewnoten vind ik het lekkerste aan deze taart. Het is ook altijd vechten om een stukje taart met de grootste uiteinde omdat je dan meer van die heerlijke cashewnoten hebt. Ik wilde genieten van deze cashewnoten mengsel zonder te hoeven wachten tot ik weer een keer bolo di cashupete kan eten. Dus heb ik van de cashewnoten glazuur heerlijke bonbons gemaakt. Om het af te maken heb ik de bonbons nog in wat kokosrasp gerold. Dushi yiu! Ik heb nu de cashupete zonder de bolo (taart).

Cashupete bites

Totale Tijd 10 minuten

Ingredienten

  • 350 gram cashewnoten ongebrand, ongezouten
  • beetje citroen sap
  • 2 theelepels rum of rum aroma optioneel
  • 1/2 blikje gecondenseerde melk
  • 2 theelepels vanille extract
  • 50 gram gemalen kokos

Bereidingswijze

  1. Maal de cashewnoten fijn in een keukenmachine. Meng de gecondenseerde melk met de citroen, vanille en rum en voeg dit toe aan de cashewnoten en meng dit tot een fijne massa in de keukenmachine. Als dit nog te plakkerig is kun je een beetje poedersuiker toevoegen. Maak er bolletjes van en rol deze nog in de kokosrasp. 

Enjoy!

Een warme groet,

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply