Loading...

After gym bite

Vanochtend heb ik sinds een lange tijd weer intensief gesport. Ik probeer zo vaak als ik kan naar de sportschool te gaan. Na het sporten heb ik altijd een ongelooflijke trek en ik wil dan niet gelijk iets zwaars eten. Meestal eet ik wat (homemade) granola met kwark. Maar vandaag gebuik ik Griekse yoghurt waar ik een fruit smoothie van ga maken met daarop nog meer fruit en noten. We gaan de noten eerst heel even branden in de oven met wat kaneel en honing. Dit is straks zo lekker op de yoghurt en in combinatie met de fruit een feestje in je mond.

Dit heerlijke after gym bite is ook heel goed om je spieren na het sporten weer te herstellen. Het is de perfecte combinatie van eiwitten, goede koolhydraten, mineralen en gezonde vetten.

After gym bite

Totale Tijd 10 minuten
Personen 1 persoon

Ingredienten

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 handjesvol blueberry's en frambozen fruitmix diepvries
  • 300 gram gemengde noten ongebrand en ongezouten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze

  1. Noten branden: verwarm de oven op 140 graden. Maak de kokosolie vloeibaar door deze even in de magnetron op te warmen. Voeg dan de honing en kaneel toe en roer dit samen even goed door. Meng dit alles met de noten en doe dit in een ovenschaal. Bak de noten goudbruin (ongeveer 8 minuten, kan ook korter zijn afhankelijk van je oven). Laat de noten even afkoelen.

    Smoothie: meng de Griekese yoghurt en het fruit (mag uiteraard ook ander vers fruit naar keuze zijn) in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer).  Doe de smoothie in een kommetje en voeg nog wat fruit bovenop. Strooi als laatste de noten over de smoothie. Indien gewenst kun je er nog wat honing aan toe voegen.

Enjoy!

Een warme groet,

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply