Loading...

Omelet di tuna (omelet van tonijn)

Omelet di tuna

Omelet van tonijn of op zijn Antilliaans omelet di tuna, is denk ik wel het meest simpele en snelle gerecht om te maken. Je hebt nodig: eieren, tonijn uit blik, wat kappertjes, een snufje zout & peper en een beetje mayonaise. Heerlijk als ontbijt of lunch! Maar je kunt er ook hele lekkere borrelhapjes van maken. Thuis als we een feestje hadden, deelden we deze hapjes bijna altijd uit. Het is makkelijk, vegetarisch, gezond en erg smakkelijk. Je kunt ook kiezen voor zalm uit blik in plaats van tonijn. Het enige wat je nog nodig hebt om hier een borrelhapje van te maken zijn cocktailprikkers en het feest kan beginnen!

Ik probeer waar mogelijk duurzaam te leven en te koken. En tonijn is zo een product waarbij je rekening kunt houden met het milieu en dierenwelzijn door tonijn te kopen met MSC keurmerk (Marine Stewardship Council-keurmerk). Lees hier op Voedingscentrum.nl meer over dit keurmerk. Ik denk altijd dat alle beetjes zeker wel helpen!

Omelet van tonijn

Ingredienten

 • 2 eieren biologisch
 • 1 blikje tonijn op water basis
 • 1 theelepel kappertjes
 • zout
 • peper
 • 2 eetlepels mayonaise
 • citroen optioneel
 • chili flakes optioneel

Bereidingswijze

Omelet bakken

 1. Klop de eireren eerst in een kommetje en bak in een ruime bakpan de omelet mooi goudgeel. Zet even apart.

Tonijnsalade maken

 1. Giet het water uit het blikje en doe de tonijn in een kom. Voeg daar wat zout en peper, 2 eetlepels mayonaise, kappertjes, beetje citroen en chiliflakes toe aan de kom en meng dit tot een smeuige salade.

Omelet samenstellen

 1. Smeer de tonijnsalade over de omelet en rol dit op en snijd in twee stukken. Als je er borrelhapjes van wil maken snijd je de helften ook nog in kleine stukken en doe er dan nog een cocktailprikker doorheen.

Enjoy!

Een warme groet,

 

You might also like

1 Comment

Leave a Reply