Loading...

Sardines uit blik (heerlijk voor op je boterham)

Sardines uit blik

Sardines uit blik maakte we thuis vaak als ontbijt voor op je boterham met een fijn gesneden uitje, pepertje, olijfolie en wat citroen of limoen. Sardines is een super gezond beleg maar kan ook prima bij een borrel op een toastje. Deze visjes zijn rijk aan omega-3-vetzuren, wat ze lekker en gezond maakt. Persoonlijk vind ik het schoonmaken van de sardines geen leuk karwijtje maar het is zeker de moeite waard! Tegenwoordig verkopen ze de sardines uit blik ook zonder huid en graat. Geweldig, ik zag deze toevallig liggen, dit is nieuw in ieder geval voor mij. Ik kan me herinneren dat de sardines uit blik alleen met graat en vel verkrijgbaar was. De versie zonder graat en vel is alleen wel (voor zover ik weet ) in de grotere supermarkten beschikbaar.

Sardines uit blik met ui

Sardines uit blik zonder graat en vel

Sardines zijn naast super lekker ook zeer goed betaalbaar en behoort daarom voor mij tot (zoals ik het noem) ‘poor man’s food’. Dus voor weinig geld goed eten. Nog een product wat voor mij hieronder valt is cornet beef. Ik weet nog dat we dit vroeger aten met funchi (polenta). Voor een paar guldens kon iedereen goed en lekker eten. Binnenkort ga ik hier een gerecht van maken. Houd mijn site hiervoor in de gaten.

Wist je dat: er geen verschil is in voedingswaarde tussen verse sardines die je bij de visboer koopt en sardines uit blik. De gewilde omega-3 of visvetzuren blijven bewaard. In vis uit blik kan soms wel meer zout zitten en ook is er verschil in de hoeveelheid kilocalorieën en vetten, afhankelijk van of de vis in olie, water of tomatensaus wordt ingeblikt.(Bron: infonu.nl)

 

Sardines uit blik

Ingredienten

 • 1 blikje sardines zonder graat en vel
 • 1 tomaat
 • 1/2 rode uit of sjalot
 • hele of halve peper naar keuze
 • scheut olijfolie extra vergin
 • 1/2 limoen of citroen sap
 • zout naar smaak
 • peper naar smaak
 • wat fijngesneden peterselie of bieslook optioneel

Bereidingswijze

 1. Maak het blikje open en verwijder het vocht. Als je sardines uit blik hebt met graat en vel moet je deze eerst hiervan ontdoen. Open de filets en verwijder de graten en met je vinger veeg je de vel aan de buitenkant er vanaf.

  Doe de (schoongemaakte) sardines in een kommetje met de fijn gesneden rode ui of sjalot en peper. Voeg de sap van een 1/2 limoen of citroen en de olijfolie toe. Even goed mengen en voeg dan wat zout en peper naar smaak toe. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg als laatste toe. Je kan het geheel nog garneren met wat fijn gesneden peterselie.

Enjoy!

Een warme groet,

You might also like

No Comments

Leave a Reply