Loading...

Trinidad Green Seasoning

Trinidad Green seasoning

Trinidad Green Seasoning; basis kruiden in de Trinidadiaanse keuken!

De Caribische keuken maakt veel gebruik van verse kruiden als basis voor sauzen, om vlees te marineren of voor stoofpotten. Elk land heeft weer zo zijn eigen versie van deze basissaus. In de Latijns Amerikaanse keuken is deze kruidenmix bekend als sofrito. De sofrito heeft vaak als basis tomaten, pepers, paprika, knoflook en koriander. In Trinidad is de Green Seasoning de basis voor heel veel gerechten. Deze aromatische kruidenmix heeft zoveel smaak. Het maakt niet uit wat je hiermee klaarmaakt een heerlijke smaak is gegarandeerd!

Twee ingrediënten die niet mogen ontbreken in de Trinidad Green Seasoning en die de aroma’s geven aan deze saus zijn tijm en koriander. Dit recept heb ik een klein beetje aangepast naar de producten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Zoals de Turkse groene pepers ook wel bekend als Yesil biber. Deze zijn te koop bij de Turkse supermarkten of op de markt. Koop wel de donkergroene pepers deze zijn pittig maar niet heet. Ze geven  deze Trinidad Green Seasoning dus wel wat pit maar dan zonder de hitte :). Deze kruidenmix kun je in ijsblok trays invriezen voor een langere houdbaarheid. Op deze manier blijven alle aroma’s behouden.

Trinidad Green Seasoning

Turkse groene pepers (Yesil biber) (links bovenin)- tijm – koriander – knoflook – madame jeanette – bleekselderij – bosui.

 

Trinidad Green Seasoning

Ingredienten

  • 1 bos tijm (alleen de blaadjes) (40 gram)
  • 2 bosjes koriander (alleen de blaadjes)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bol knoflook
  • 4 stengels bosui
  • 1 peper optioneel
  • 2 (Turkse) groene pepers (Yesil biber)

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflooktenen. Was de tijm, koriander, bosui, groene pepers en bleekselderij. Van de koriander en tijm heb ik de stengels niet gebruikt. Probeer dus zoveel mogelijk alleen de blaadjes te gebruiken. Snijd de bleekselderij, groene pepers en bosui in grove stukken en doe alles in een keukenmachine. De Madame Jeannete peper is optioneel als je altijd van pittig eten houdt kun je deze toevoegen. Doe alles in een keukenmachine en voeg een klein kopje water toe aan het geheel. Ik houd ervan als de kruidenmix een soort van pasta wordt dus niet te waterig. Schenk de mix in de ijsblokjes trays en vries in. De rest heb ik bewaard in een mason jar in de koelkast. Als de kruidenmix ingevroren is, bewaar je de blokjes afgesloten in een zakje of plastic bakje in de vriezer.

Enjoy!

Een warme groet,

You might also like

No Comments

Leave a Reply