Loading...

Arepa di pompuna (pannenkoeken van pompoen) met een gezonde twist

Arepa di pompuna (pannenkoeken van pompoen) met een gezonde twist

Arepa di pompuna (pannenkoeken van pompoen) met een gezonde twist

Arpea di pompuna is super populair op Curacao. De lekkerste (vind ik)  koop je bij Plasa Bieu in Curacao waar je voor weinig geld heerlijk kunt genieten van lokale gerechten. Dus ook van de arepa di pompuna. Deze pannenkoeken worden normaal gesproken gemaakt van bloem en suiker maar in deze gezonde versie maak ik de arepa’s (pannenkoeken) van havermout en vervang ik de suiker door een klein beetje honing. De pompoen geeft deze pannenkoeken een prachtige kleur en de nodige voedingstoffen wat dit tot een gezond ontbijt, lunch of tussendoor maakt.

Deze versie van mijn arepa di pompuna is net zo lekker als de echte en je kunt er lekker veel van eten. Ik heb de pannenkoeken met wat warme fruit geserveerd. De volgende dag heb ik deze koud gegeten als lunch. Ze waren zelfs nog lekkerder!

Dushi Yiu lekker gezond genieten!

ingredienten arepa di pompuna

Ingrediënten voor arepa di pompuna (pannenkoeken van pompoen)

Wist je dat: de pompoen familie is van de komkommer, courgette en meloen?

Arepa di pompuna met een gezonde twist

Ingredienten

 • 1 cup pompoen puree (ongeveer 1 kleine flespompoen)
 • 1 cup havermout (gemalen tot meel)
 • 2 eieren (gesplitst)
 • 1/4 cup half volle melk (60 ml)
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel koek en speculaas kruiden
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 2 eetlepels honing
 • 1/4 cup rozijnen (geweld in water)

Bereidingswijze

 1. Leg de rozijnen even in wat warm water en laat even wellen. Snijd de pompoen tot kleine blokjes en kook de pompoen gaar. Giet het water af en maak er een puree van en zet even apart.  We kunnen nu het beslag in de keukenachine maken. Maal de havermout tot een fijne meel in de keukenmachine (je kunt ook kant en klare havermeel kopen). Splits de eierdooier van de eigeel. Voeg nu de pompoen puree, eigeel, bakpoeder, kaneel, vanille, koekkruiden en honing toe en meng alles goed in de keukenmachine. Klop het eiwit stijf met de hand of mixer. Doe het beslag in een kom en voeg de eiwit toe en deze vouw je met een spatel als het ware in het beslag. Let op niet kloppen anders vedwijnt de luchtigheid. Het beslag is klaar om te bakken. Verhit in een pan wat (kokos) olie en bak ongeveer 2 pannenkoekjes tegelijk. Doe per pannenkoek niet teveel beslag. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten krokant en mooi goudbruin. Omdat ik niet in al mijn pannenkoekjes rozijnen wilde hebben, heb ik deze pas toegevoegd in de pan op het beslag. Serveer de pannenkoeken met wat (warm) fruit.

pompoen pannenkoeken

Van beslag tot pannenkoek

 

Enjoy!

Een warme groet,

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply