Loading...

Tjappen in Rotterdam bij Annaser

Tjappen in Rotterdam bij Annaser
Tjappen in Rotterdam bij Annaser (mijn notenbroer)

Dit keer ga ik niet naar een restaurant maar naar mijn favoriete notenboer in Rotterdam: Annaser. Ik houd van noten en ik kan ze de hele dag door eten. Noten zijn gezond, zitten vol vitamines en essentiële mineralen. In Rotterdam west op de Vierambachtstraat 141-B, zit mijn favoriete notenboer Annaser. De noten worden hier elke dag vers gebrand en met liefde behandeld en dat proef je ook. Jousef, de eigenaar is een ondernemer in hart en nieren. Als ik de zaak binnenkom word ik begroet met zus, in de Marokkaanse samenleving is dat een teken van respect en waardering als klant. Mijn zoontje staat altijd te popelen om naar de notenboer te gaan, hij weet dat hij dan getrakteerd wordt op zakje chocolade rozijnen of pinda’s. En ik mag dan proeven van gedroogd fruit of vers gebrande noten. Het is altijd een feest als ik daar kom.

Gedroogd fruit zonder toevoeging van suikers

Jousef verkoopt ook heerlijke dadels en gedroogd fruit zoals mango, ananas en cranberries zonder toevoeging van suikers. Vaak worden er suikers toegevoegd aan gedroogd fruit waardoor het niet meer gezond is. Ook voor amandelmeel kun je bij hem terecht. Hij maalt dan ter plekke de amandelen tot meel. Mijn favoriete notenmix bestaat uit macademia’s, cashewnoten, amandelen en pecannoten. De noten op de afbeelding zijn amandelen in een zachte schil die geroosterd en licht gezouten zijn. Deze amandelen zijn heerlijk en mijn nieuwe verslaving. Als je er aan begint wil je niet meer stoppen. Bij Annaser is de klant echt koning en als je eenmaal hebt geproefd van de noten blijf je terugkomen. Inmiddels ben ik vaste klant bij Jousef en omdat hij mij zus noemt, is hij mijn notenbroer.

Ben je een keer in de buurt van de Vierambachtsstraat in Rotterdam ga dan zeker langs bij Annaser voor een nieuwe beleving van noten, dadels, gedroogd fruit en nog veel meer.

Een warme groet,

You might also like

No Comments

Leave a Reply