Loading...

Chili pepers op zuur

Chili pepers op zuur
Chili pepers op zuur 

Ik houd van een beetje pit in mijn eten. Om deze reden experimenteer ik vaak met het maken van pepersauzen. Dit keer maak ik Chili pepers op zuur met als resultaat een prachige kleurexplosie en een mooie smaakbalans. De perfecte aanvulling op je nasi, bami of andere Aziatische gerechten. Deze pepers zijn ook heerljk op wraps en taco’s. De pepers verliezen wel een beetje hun hitte naar mate ze in de azijn gestaan hebben maar dat maakt het voor mij alleen nog lekkerder.

Chili pepers op zuur is heel makkelijk om te maken en door het gebruik van azijn als conserveringsmiddel heef het een lange houdbaarheidsdatum. Ik bewaar ze in de koelkast in een afgesloten mason jar. Voor dit recept gebruik ik rode, gele en groene pepers.

Chili pepers op zuur

Ingredienten

  • 2 rode chili pepers
  • 2 groene chili pepers
  • 2 gele chili pepers
  • azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 halve theelepel zout

Bereidingswijze

  1. Meng het zout en suiker eerst met een beetje azijn, tot dat deze opgelost zijn. Snijd de pepers in 2- 4 cm dik. Plaats de gesneden pepers in een medium (uitgekookte) mason jar. Giet het azijn met de zout en suiker boven de pepers en vul de pot met nog meer azijn tot aan het randje van de pot. Bewaar in de koelkast.

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply