Loading...

Kokos en amandel koekjes

kokos en amandel koekjes

Deze gezonde kokos en amandel koekjes zijn overheerlijk! Ze zijn glutenvrij en zonder toegevoegde suikers. Binnen no time en zonder al teveel afwas heb je een heerlijk gezond tussendoortje. Mijn zoontje is er helemaal gek op! Dus ook voor de kleintjes is dit echt een gezonde traktatie. Door de dadels hoef je geen andere suikers toe te voegen. Heb je een gluten allergie dan zijn deze koekjes ook ideaal. Door de amandelen te vermalen tot meel hoef je geen tarwebloem toe te voegen.

Voor de bereiding van de kokos en amandel koekjes heb je eigenlijk alleen een keukenmachine nodig en na 10 minuten bakken in de oven kun je al van deze heerlijke kokos en amandel koekjes genieten. Ze blijven in een afgesloten blik tot ongeveer 1 weekje goed. Maar ik garandeer je dat deze koekjes binnen een paar dagen al op zijn. Serveer de koekjes met een heerlijke glas verse melk!

Wist je dat.. je in een koffiemolen noten heel fijn kunt malen?

Kokos en amandel koekjes

Tijd 20 minuten

Ingredienten

  • 100 gram amandelen
  • 100 gram geraspte kokos
  • 6 medjool dadel
  • 2 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel amandel extract
  • 1/4 theelepel baking soda optioneel
  • 1 ei biologisch
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels kokosolie (of andere noten olie)

Bereidingswijze

  1. Maal in een keukenmachine de amandelen tot meel. Zet even apart. Maal dan de dadels even fijn. Voeg dan bij de dadels de amandelmeel, kokos en de rest van de ingrediënten toe. Meng even alles goed in de keukenmachine. Maak er bolletjes van ongeveer een golfbal groot en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Maak de balletjes een beetje plat met een vork. Bak de koekjes mooi goudbruin in 10 minuten af op 180 graden in de oven. Houd de koekjes goed in de gaten. De ene oven gaat harder dan de ander. 

Enjoy!

Een warme groet,

You might also like

1 Comment

Leave a Reply