Loading...

Bananabread fool-proof

Bananabread

Bananabread is heerlijk, echte comfort food wat mij betreft. Mijn recept is echt fool-proof. Kan niet misgaan! Het geheim is dat de bananen echt overrijp moeten zijn (zie afbeelding hieronder). Om fruitvliegjes te voorkomen leg je de bananen in de koelkast en laat je ze nog even door rijpen. Met slechts een aantal ingrediënten heb je de allerlekkerste bananenbrood op tafel.  Wat je nodig hebt zijn: 3 overrijpe bananen, rietsuiker (of  bruine basterdsuiker), bloem, 1 ei, vanille extract, snufje zout, roomboter, baksoda en wat geraspte kokos. De kokos heb ik gebruikt om de bovenkant van de bananenbrood lekker krokant te maken. Heerlijk voor bij de koffie of om je collega’s of moeder te verrassen. Homemade food gifts noem ik het, zelfgebakken taartjes of koekjes als presentje. Zoals mijn kokos en amandelkoekjes. Hoe leuk en origineel is dat?

Bananabread

Ingrediënten voor de bananenbrood

Bananabread

Tijd 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Totale Tijd 55 minuten

Ingredienten

  • 3 overrijpe bananen
  • 1/3 cup gesmolten roomboter
  • 1/2 cup riet of bruine basterd -suiker
  • 1 zakje baksoda
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 ei biologisch
  • 1 + 1/2 cup bloem
  • snufje zout
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden. Vet een cakevorm (30 cm) in met bakspray of boter. Ik bedek de cakevorm nog extra met bakpapier. Op deze manier weet ik zeker dat mijn cake niet blijft plakken. Prak de bananen met een vork in een kom glad. Meng de gesmolten boter met de banaan. Voeg dan de baksoda en zout toe aan het beslag. Voeg vervolgens de suiker, geklopt eitje en vanille extract erbij. Als laatste voeg je de bloem toe en meng je alles met een spatel tot een geheel. Giet het mengsel in de cakevorm en strooi de kokos over het beslag. Verdeel het zo dat alles bedekt is. Bak in ongeveer 45 minuten de bananabread af. Deze is gaar als je met een sateprikker in het midden van de cake steekt en deze er schoon en droog uit komt.

Enjoy en veel plezier met uitdelen!

Een warme groet,

 

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply