Loading...

Garnalenburger

Garnalenburger met avonaise

Mijn garnalenburger met een sausje van avocado en mayonaise is super lekker, snel en gemakkelijk te maken. Voor mij is dit good food: comfort food wat ook nog eens gezond is. Als je even geen vlees wilt eten maar toch zin hebt in een lekkere burger dan is dit een echte aanrader. Deze garnalenburgers zitten vol smaak en hebben een stevige bite. Het avocado en mayonaise sausje past hier perfect bij. De mayonaise van Biobandits is de perfecte keuze om dit sausje te maken. Een heerlijke biologische mayonaise zonder toegevoegde suikers met een frisse volle smaak. Beleg je broodje met wat rode ui, sla en tomaat en geniet!

Garnalenburger

Totale Tijd 25 minuten
Personen 4

Ingredienten

4 -6 hamburgerbroodjes

  Garnalenburgers

  • 500 gram garnalen (black tiger)
  • 1 ei
  • (zee) zout
  • zwarte peper
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gember pasta optioneel
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • klein handje verse korianderblaadjes fijn gesneden
  • chili flakes naar smaak optioneel
  • paneermeel om te binden op gevoel

  Garnanering

  • kropsla blaadjes
  • 2 tomaten
  • ringen rode ui

  Avocado en mayonaise saus

  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/2 rode ui zeer fijn gesneden
  • zout snufje
  • peper snufje
  • chiliflakes optioneel

  Bereidingswijze

  Garnalenburgers

  1. Snijd iets minder dan de helft van de garnalen in stukjes en zet even apart. In een keukenmachine doe je de andere helft van de garnalen samen met de droge kruiden, knoflook en gemberpasta. Maal het geheel even fijn. Voeg daarna de ei, sjalot en verse koriander toe. Meng tot een fijne massa. Voeg als laatste nog de chili flakes toe en wat paneermeel en meng nog een keer heel kort. Paneermeel heb ik op gevoel gedaan. Moet net voldoende zijn om alles bij elkaar te houden. Doe de garnalen mix in een kom en voeg de andere helft van de garnalen toe met wat zout en peper naar smaak. Meng alles goed samen en gebruik indien nodig nog wat paneermeel om de burgers goed te binden. Indien je tijd hebt laat je de burgers nog even in de koelkast rusten (ongeveer half uurtje tot een 1 uurtje). Bak de burgers mooi goudbruin aan beide kanten.

  Avocado en mayonaise saus

  1. Snijd de rode ui heel fijn. Prak de avocado en voeg de mayonaise, ui, zout en peper en eventueel chiliflakes toe. Meng alles tot een smeuïge massa.

  Broodjes beleggen

  1. Snijd de broodjes helemaal open. Smeer de onderkant eerst met de avocado sausje. Leg hierop wat sla blaadjes en daarbovenop een garnalenburger. Bovenop de burger doen je nog een lekker plakje tomaat. Smeer nog wat meer van de avocado sausje er bovenop, voeg wat rode ui en sluit af met de andere helft van het broodje.

  Enjoy!

  Een warme groet,

  You might also like

  No Comments

  Leave a Reply