Loading...

Zoete aardappel kroketten

Zoete aardappel kroketten

Nederland is een echte kroketten land. Ze zijn te koop in alle smaken en soorten en zeg nou eerlijk, wie houdt er nou niet van een lekker kroketje op zijn tijd. Krokant van buiten en smeuïg van binnen. Mijn zoete aardappel kroketten zijn vegetarisch en zeer smaakvol met een krokante bite. Deze zoete aardappel kroketten worden gemaakt van een mix van zoete en gewone aardappel. De aardappelpuree is op smaak gebracht met een Thaise rode curry (pasta), fijn gesneden bosui en koriander. Deze oosterse kroketten zijn een heerlijke smaakexplosie van pittig, zoet en hartig.

Ik heb panko gebruikt om de kroketten te paneren. Panko is een Japans paneermeel met een meer knapperige en luchtige structuur dan normaal paneermeel. Panko is te koop bij (Aziatische) Toko’s maar is ook bij verkrijgbaar bij de grotere supermarkten. Je kunt natuurlijk ook gewone paneermeel gebruiken maar dan zou ik de kroketten 2 keer door de paneer halen.

Hoe gebruik je panko? Heel simpel, zoals je normaal ook paneermeel gebruikt. Je bestuift het kroket eerst met wat bloem, haalt het door wat los geklopte eieren en rolt het daarna door de panko. Voor het beste resultaat laat je de kroketten nog even 1 uurtje opstijven in koelkast.

Tip: leg een stukje bakpapier tussen de kroketten in als je ze gaat invriezen. Dan vriezen ze niet aan elkaar vast.

Zoete aardappel krokettenTotale Tijd 2 uur

Ingredienten

 • 1 pakje Thaise rode curry pasta Blue Elephant
 • 3 stengels bosui
 • 1 handvol Koriander blaadjes
 • 2 eieren
 • 4 eetlepels bloem
 • Bloem om te kroketten te bestuiven
 • 2 grote zoete aardappelen
 • 4 kleine aardappelen kruimig
 • zout
 • peper (zwarte)

Bereidingswijze

 1. Snijd de aardappelen in kleine gelijke blokjes en breng aan de kook. totdat deze gaar zijn. Pas er op dat je ze niet doorkookt en te zacht worden. Het moet een stevige puree worden. Zodra de aardappelen gaar zijn giet je ze af en prak ze fijn.

  Verhit in een pannetje wat olijfolie en voeg 4 eetlepels van de curry pasta toe. (ik gebruikte ¾ van het zakje curry). Bak de curry even (ongeveer 4 minuten) aan zodat de smaken loskomen. Voeg de curry toe aan de puree en meng deze goed door de puree tot een geheel. Voeg als laatste nog wat zout en peper toe. Proef de puree even om te kijken of alles goed op smaak is.

  Snijd de bosui en koriander fijn en voeg deze toe aan de puree. Voeg 3 tot 4 eetlepels bloem toe aan de puree. Even goed mengen en zet de puree over in een bakje en laat het even afkoelen in de koelkast. Als de puree is afgekoeld is maak je kroketten.

Kroketten vormen:

 1. Neem ongeveer anderhalf tot 2 eetlepels puree om een kroket te maken. De grote van je kroket is afhankelijk van de hoeveelheid puree die je gebruikt. Dus je kan je kroketten zo groot of zo klein maken als jij wilt. Gebruik wat bloem in je handen om de kroketten te vormen. Het puree moet niet te plakkerig zijn. Als de kroketten gevormd zijn bestuif je ze eerst met wat bloem en dan haal je ze door de eieren en als laatste rol je ze door de panko. Laat de kroketten nog even vriezer opstijven voordat je ze gaat bakken (ongeveer 30 min tot 1 uurtje). Als je teveel kroketten hebt dan kun je deze gewoon invriezen.

Enjoy!

Een warme groet,

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply