Loading...

Indiase curry eieren

Indiase curry eieren

Deze Indiase curry eieren is devine (goddelijk), even op zijn Engels gezegd. De curry is authentiek, snel en makkelijk zelf te maken! Lekker met rijst of (zoete) aardappelen, pompoen, roti plaat of naan. Het is dan heerlijk vegetarisch genieten. Wil je op de veganistische toer dan kun je de eieren vervangen door Tofu of Tempeh. Mijn voorkeur gaat dan uit naar Tempeh omdat dit product een steviger structuur heeft en andere smaken goed absorbeert.

Indiase curry met eieren is een heel aromatisch gerecht dat merk je al bij het bakken van de kruiden zoals masala, kurkuma en gember. Masala is een geroosterd mengsel van Indiase specerijen en is te koop bij alle toko’s maar ook bij de grote supermarkten. Ik gebruik altijd de Nandan Masala nandan te koop bij de Albert Heijn. Dat geldt trouwens voor alle kruiden die in deze heerlijk curry gaan.

Wat heb je nodig?

Indiase curry eieren

Authentiek recept

Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Personen 3 personen

Ingredienten

 • 6 eieren biologisch
 • 1 duimlengte gember
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 grote ui (of 2 kleine)
 • 2 tomaten
 • 1 theelepel komijnzaad poeder
 • 1 theelepel koriander poeder
 • 1 theelepel kurkuma poeder
 • 1 theelepel masala (Nandan Masala)
 • 2 theelepels chili vlokken
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel (riet) suiker
 • 1/2 cup kokosmelk of water
 • 1 eetlepel azijn
 • 1 theelepel limoensap
 • koriander aantal takken
 • zout naar eigen smaak
 • 4 eetlepels olijfolie

Voorbereiding

 • Kook de eieren (hard gekookt), laat ze dan gelijk “schrikken” en pel de eieren direct. Als de eieren wat afgekoeld zijn dan snijd je deze verticaal door het midden. Leg de eieren dan even apart.
 • Snijd de ui heel fijn en rasp de gember en knoflook. Je mag ook een keukenmachine gebruiken. 
 • Snijd de tomaten in kleine blokjes.

En nu gaan we koken

 • Verhit in een pan de olijfolie voeg dan de masala, kurkuma, koriander- komijnzaad poeder, kaneel en chili vlokken toe. Bak deze kruiden onder constant roeren op een middelhoge vuur een paar minuten zodat de smaken en geuren vrijkomen. Op dit moment begint het al heerlijk te ruiken in jouw keuken. 
 • Na een paar minuten bakken voeg je de mix van gember, knoflook en ui toe, bak nog een paar minuten en blijf goed roeren zodat het niet aanbrand. Vanaf dit moment ruiken ook de buren dat je een heerlijk gerecht aan het klaarmaken bent.
 • Als de pasta gemengd is met de kruiden voeg je de tomaten toe in de pan. Bak even alles een paar minuten goed. Meng de suiker met het azijn en voeg toe in de pan. Vervolgens doe je de limoensap en kokosmelk of water in de pan. Voeg als laatste een beetje zout en dan proeven! Is je curry goed op smaak of moet er nog wat zout bij? Voeg dan de gehalveerde eieren toe in de pan en laat het geheel even pruttelen tot dat de saus dik is geworden. Strooi als laatste de fijngesneden verse koriander over de curry.

En dan is jouw Indiase curry eieren done! Serveer met naan brood, rijst of aardappelen.

Enjoy!

Een warme groet,

You might also like

No Comments

Leave a Reply