Go Back
Print

Courgetti met pittige garnalen

Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Personen 2 personen

Ingredienten

  • 2 courgette
  • 6 of 8 grote tijgergarnalen
  • 3 tenen knofloook
  • 2 avocado's
  • 4 eetlepels olijfolie extra virgin
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 limoen
  • 1 rode peper of chilli vlokken
  • Basilicum blaadjes

Bereidingswijze

  1. Maak de garnalen schoon eventueel met wat citroensap en zet even apart. Snijd een 1//2 rode peper fijn (inclusief zaadjes voor extra pit). Pel 2 knoflooktenen en pers deze met een knoflookperser uit. Kruid de garnalen met de knoflook, rode peper (mag dus ook chilli vlokken zijn of gedroogde pepers), zout, zwarte peper en een scheutje olijfolie. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees samen met de sap van 1 limoen, wat basilicum blaadjes, 3 of 4 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 teen knoflook, zeezout, zwarte peper en wat chillivlokken (of de andere helft van de rode peper) in een keukenmachine tot een mooie gladde saus. Maak deze saus op je eigen gevoel qua smaak. Dus voeg nog wat van de ingredienten van de saus toe als je dat nodig vindt. Verhit in een pan wat olijfolie, als de olie goed heet is doe je garnalen in de pan. Bak de garnalen tot dat ze gaar zijn (2 minuten aan elke kant). Verwarm de courgette in een magenetronschaal in de magnetron tot dat deze lauw warm is (ongeveer  2 à 3 minuten) en giet eventueel vrijgekomen vocht goed af. Meng nu de courgette nu met de avocadosaus.

    Schep de courgetti op een bord en leg per bord wat 3 of 4 garnalen en decoreer het met wat basilicum blaadjes en citroenpartje en nog wat peper.