De aangegeven hoeveelheid groenten kun je natuurlijk aanpassen naar eigen wens
Om alle vitamientjes van de groenten te behouden kun je deze het beste stomen. Behalve de kouseband deze heb ik nog nooit gestoomd. Maar de groenten kun je ook prima kort blancheren (zie filmpje AH hierboven over blancheren).
Was en snijd alle groenten ( m.u.v. de taugé) in de zelfde dikte en lengte. Blancheer de wortelpenen, spits- en chinese kool, taugé en kouseband. (zie instructies over blancheren hierboven). De komkommer wordt niet geblancheerd.
Kook de eieren en laat deze direct schrikken en dan gelijk pellen.
Serveer alle groenten op een schaal.
Rooster de pinda's even kort in een pan (zonder olie) tot dat ze lichtbruin zijn geworden. Laat even afkoelen en maal de pinda's fijn in een keukenmachine. Zet even apart
Meng in een kom de pindakaas met de kokosmelk, zout en suiker. Doe een theelepel olie in de pan en fruit de fijngesneden knoflook en Madame Jeanette even aan. Voeg de trassie pasta en de kentjoer bij in de pan en bak even kort mee. Voeg dan de mix van pindakaas en kokosmelk toe in de pan. Even alles weer goed roeren en doe dan de tamarinde pasta en ketjap in de pan. Even alles weer goed roeren en even laten pruttelen. Proef de saus en als je vindt dat je nog wat suiker of zout moet toevoegen dan doe je dat. Koken is gevoel dus leg je gevoel in deze saus, maak het eigen. Voeg als laatste de gemalen geroosterde pinda's toe in de saus. Deze saus zal vrij dik zijn van structuur. Voeg indien gewenst wat water toe om dit wat dunner te maken.