Go Back
Print

Trinidad Green Seasoning

Ingredienten

  • 1 bos tijm (alleen de blaadjes) (40 gram)
  • 2 bosjes koriander (alleen de blaadjes)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bol knoflook
  • 4 stengels bosui
  • 1 peper optioneel
  • 2 (Turkse) groene pepers (Yesil biber)

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflooktenen. Was de tijm, koriander, bosui, groene pepers en bleekselderij. Van de koriander en tijm heb ik de stengels niet gebruikt. Probeer dus zoveel mogelijk alleen de blaadjes te gebruiken. Snijd de bleekselderij, groene pepers en bosui in grove stukken en doe alles in een keukenmachine. De Madame Jeannete peper is optioneel als je altijd van pittig eten houdt kun je deze toevoegen. Doe alles in een keukenmachine en voeg een klein kopje water toe aan het geheel. Ik houd ervan als de kruidenmix een soort van pasta wordt dus niet te waterig. Schenk de mix in de ijsblokjes trays en vries in. De rest heb ik bewaard in een mason jar in de koelkast. Als de kruidenmix ingevroren is, bewaar je de blokjes afgesloten in een zakje of plastic bakje in de vriezer.