Go Back
Print

Arepa di pompuna met een gezonde twist

Ingredienten

  • 1 cup pompoen puree (ongeveer 1 kleine flespompoen)
  • 1 cup havermout (gemalen tot meel)
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 1/4 cup half volle melk (60 ml)
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel koek en speculaas kruiden
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • 1/4 cup rozijnen (geweld in water)

Bereidingswijze

  1. Leg de rozijnen even in wat warm water en laat even wellen. Snijd de pompoen tot kleine blokjes en kook de pompoen gaar. Giet het water af en maak er een puree van en zet even apart.  We kunnen nu het beslag in de keukenachine maken. Maal de havermout tot een fijne meel in de keukenmachine (je kunt ook kant en klare havermeel kopen). Splits de eierdooier van de eigeel. Voeg nu de pompoen puree, eigeel, bakpoeder, kaneel, vanille, koekkruiden en honing toe en meng alles goed in de keukenmachine. Klop het eiwit stijf met de hand of mixer. Doe het beslag in een kom en voeg de eiwit toe en deze vouw je met een spatel als het ware in het beslag. Let op niet kloppen anders vedwijnt de luchtigheid. Het beslag is klaar om te bakken. Verhit in een pan wat (kokos) olie en bak ongeveer 2 pannenkoekjes tegelijk. Doe per pannenkoek niet teveel beslag. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten krokant en mooi goudbruin. Omdat ik niet in al mijn pannenkoekjes rozijnen wilde hebben, heb ik deze pas toegevoegd in de pan op het beslag. Serveer de pannenkoeken met wat (warm) fruit.