Go Back
Print

Aranitas (krokantjes van groene bakbanaan)

Ingredienten

  • 2 groene bakbananen
  • 1 theelepel knoflookpasta
  • zout (naar smaak)
  • 1 peper (optioneel)
  • blaadjes koriander of peterselie
  • zonnebloemolie

Avocado sausje

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 60 ml olijfolie extra virgin
  • 1 eetlepel water
  • zout
  • peper
  • 1 handvol koriander
  • 1 sjalot

Bereidingswijze

  1. Rasp de groene bananen zo grof mogelijk. Voeg dan de knoflookpasta, zout en eventueel rode peper (zo fijn mogelijk gesneden). Verhit in een diepe pan of wok de olie. Maak je hand een beeje vochtig en doe twee eetlepels van de mengsel in je hand en maak er een bolletje van. Maak het bolletje een beetje plat en leg het dan in de pan en bak deze lekker krokant en goudgeel. Laat de aranitas uitlekken op wat keukenpapier. Strooi dan wat fijngesneden koriander erover. 

Avocado saus

  1. Doe alle ingrediƫnten in de keukenmachine en maal tot een romig sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met de aranitas. Je kunt de koriander ook vervangen door peterselie.