Loading...

Kos di lechi / Ko’i lechi (snoepjes van melk)

Kos di lechi

Kos di lechi of ko’i lechi betekent in het Papiaments; snoepjes van melk en brengen mij terug naar mijn jeugd op Curacao. Ik herinner me nog dat ik samen met mijn zussen, neef en nicht in de tuin speelden alsof we in de kerk waren en dat we van de priester een hostie kregen. Een hostie is een kerktraditie van de Roomskatholieke kerk waarbij je een ronde schijf van eetpapier op je tong of in je hand krijgt. Qua kleur lijkt de kos di lechi  hier namelijk heel erg op. Maar wat smaak betreft totaal niet! De kos di lechi  is lekker zoet en zacht en wordt gemaakt van poedermelk (instant full cream milk) die je in blikken bij de toko kunt kopen. Deze snoepjes zijn op de Antillen erg geliefd en worden vaak op feestjes als bedankje meegegeven. Je kunt ze in alle vormen en kleuren maken. Voor mij is het een lekkernij om eens in de zoveel tijd van te genieten zodat het speciaal blijft.

Kos di lechi / Ko'i lechi

Totale Tijd 30 minuten

Ingredienten

  • 200 gram poedersuiker
  • 400 gram poedermelk (1 blik van 400 gram)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 theelepel rum of rumaroma optioneel
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze

  1. Zeef de poedermelk en de poedersuiker in een kom. Meng de rum of rumaroma en de vanillle extract met de gecondenseerde melk en voeg dit toe aan de mix van de poeder- melk en suiker. Als je er kleurstof aan toe wil voegen dan kun je dit ook het beste met de gecondenseerde melk mengen. Kneed alles tot een zachte deeg. Voeg indien nog plakkerig wat poedersuiker toe. Strooi wat poedersuiker op een plank en rol de deeg uit tot ongeveer 1 cm dik. Nu kun je er makkelijk vormpjes van figuren uit steken. Bewaar de kos di lechi in een afgesloten blik/bakje of wikkel ze in cellofaanzakjes. Ze blijven dan 1 tot 2 weken goed. 

Enjoy!

Een warme groet,

You might also like

No Comments

Leave a Reply