Loading...

Broodje gebakken bakbanaan

broodje bakbanaan

Bakbanaan daar word ik altijd blij van en helemaal op een broodje als beleg. Mijn nichtje Alisha is er dol op. Speciaal voor haar deel ik dit recept met jullie. Bakbanaan niet te verwarren met de gewone banaan wordt altijd gebakken of gekookt gegeten. In de Caribische keuken wordt dit vaak als bijgerecht gegeten. Deze banaan is het lekkerst als zijn schil helemaal zwart geworden is. Hoe donkerder de banaan hoe lekkerder :). Bij ons thuis is het een gewoonte om bakbanaan op brood te eten als ontbijt of lunch. Voor mij is het dan echt even genieten met een heerlijk kopje thee met limoen en honing. Je hoeft alleen de banaan te bakken en je bent klaar.

Rijpe bakbananen

 

Broodje bakbanaan

Totale Tijd 10 minuten
Personen 2 personen

Ingredienten

  • 1 rijpe bakbanaan
  • 5 eetlepels Zonnebloemolie om in te bakken
  • 4 sneetjes brood

Bereidingswijze

  1. Snijd de banaan eerst door het midden en snijd er dan verticale plakken van (niet te dun). Verhit in een pan de zonnebloemolie. Als de olie heet is, bak je de bakbanaan mooi goudbruin. Laat ze even uitlekken op een bord met wat keukenrol. Beleg je boterhammen met de bakbanaan.

Gebakken bakbanaan

 

 

 

 

 

 

Enjoy!

Een warme groet,

 

You might also like

1 Comment

Leave a Reply