Loading...

Courgetti met pittige garnalen en avocadosaus

Ik heb ontdekt dat je met groenten zoveel meer kunt dan alleen bakken of koken. Sinds dat ik bewuster eet heb ik een hele nieuwe kookwereld ondekt. Zo kun je dus van courgette spaghetti maken: courgetti of zucchetti zoals ze dat noemen. Je kunt er eindeloos mee varieren. Ik vind het echt lekker omdat het een beetje een bite heeft en je niet het idee hebt dat je gewoon courgette aan het eten bent. Het lijkt echt op spaghetti maar dan gezonder. Van dit gerecht kun je blijven opscheppen zonder enige schuldgevoelens.

Ik heb mijn courgettie een caribische twist gegeven met pittige garnalen en een romige avocado-basilicum saus. Ik kan je nu al verklappen dat dit gerecht echt yummie is. Ik had geen idee dat gezond eten zo lekker kon zijn. Om de spaghettislierten te maken heb je wel een hulpstuk nodig namelijk een spiraalsnijder. Hiermee kun je letterlijk in een handomdraai een courgette maar ook wortel, komkommer en zoete aardappel in slierten snijden. Het is een kleine investering (kost ongeveer eur 20) en zeker de moeite waard om in huis te hebben. Heb je geen spiraalsnijder, geen nood dan kun je de courgette eerst in plakken en daarna in dunne lange slierten snijden. Je krijgt een iets ander effect maar doet niks af van de smaak.

Courgetti met pittige garnalen

Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Personen 2 personen

Ingredienten

 • 2 courgette
 • 6 of 8 grote tijgergarnalen
 • 3 tenen knofloook
 • 2 avocado's
 • 4 eetlepels olijfolie extra virgin
 • zeezout
 • zwarte peper
 • 1 limoen
 • 1 rode peper of chilli vlokken
 • Basilicum blaadjes

Bereidingswijze

 1. Maak de garnalen schoon eventueel met wat citroensap en zet even apart. Snijd een 1//2 rode peper fijn (inclusief zaadjes voor extra pit). Pel 2 knoflooktenen en pers deze met een knoflookperser uit. Kruid de garnalen met de knoflook, rode peper (mag dus ook chilli vlokken zijn of gedroogde pepers), zout, zwarte peper en een scheutje olijfolie. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees samen met de sap van 1 limoen, wat basilicum blaadjes, 3 of 4 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 teen knoflook, zeezout, zwarte peper en wat chillivlokken (of de andere helft van de rode peper) in een keukenmachine tot een mooie gladde saus. Maak deze saus op je eigen gevoel qua smaak. Dus voeg nog wat van de ingredienten van de saus toe als je dat nodig vindt. Verhit in een pan wat olijfolie, als de olie goed heet is doe je garnalen in de pan. Bak de garnalen tot dat ze gaar zijn (2 minuten aan elke kant). Verwarm de courgette in een magenetronschaal in de magnetron tot dat deze lauw warm is (ongeveer  2 à 3 minuten) en giet eventueel vrijgekomen vocht goed af. Meng nu de courgette nu met de avocadosaus.

  Schep de courgetti op een bord en leg per bord wat 3 of 4 garnalen en decoreer het met wat basilicum blaadjes en citroenpartje en nog wat peper.

Enjoy…

Een warme groet,

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply