Loading...

PHO by Miss Margaritha

Hier kun je mij voor wakker maken! PHO noodlesoep! De bouillon moet eigenlijk heel lang trekken maar ik heb een makkelijke versie om de bouillon te maken zonder uren te koken. Het resultaat is een oosterse smaakexplosie in je mond. Deze maaltijd is licht verteerbaar en heel erg gezond door de toevoeging van heerlijke groentes. Tegenwoordig liggen de meeste oosterse smaakmakers gewoon in de schappen van de grote supermarkten. Ik heb ramen noedles gebruikt in deze soep want mijn volkoren noedles waren op. Als je op je koolhydraten let, is dit een goed alternatief.

5 van 1 stem
Print

PHO noodlesoup

Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Personen 2 personen

Ingredienten

 • 1 liter water
 • 1 teen knoflook
 • 1 ui (sjalot of witte ui)
 • 1 stengel Sereh (citroengras)
 • 1 stukje gember (duimgroot)
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 1/2 eetlepel vissaus
 • 1 eetlepel sojasaus (kikomans)
 • 2 stukken biefstuk of entrecote
 • 200 gram noodles
 • 1 limoen
 • 1 kippenbouillon
 • 1 zakje (250 gram) chinese wokgroente (van de AH)
 • 1 handvol geraspte wortel (optioneel)
 • koriander
 • munt
 • 1 rode peper
 • 1 Limoenblad (Kaffir Lime Leaves) (optioneel)

Bereidingswijze

 1. Breng het water voor de bouillon aan de kook. Zet ook een pan met voldoende water op het vuur voor de noodles. Pel ondertussen de knoflook en ui en snijd beide door de helft. Snijd de onderkant en de toppen van de sereh eraf en verwijder de buitenste laag en snijd in twee stukken. Schil de gember en snijd deze in plakken. Voeg de knoflook, ui, sereh, gember en limoenblad toe in de pan met het water voor de bouillon. Laat het geheel 15 minuten koken. Bereid ondertussen de noodles volgens de instructies op de verpakking. Voeg na 15 minuten koken de vissaus, sojasaus en sesamolie toe aan de bouillon en laat nog even 10 minuten koken. Bak de biefstuk rare of medium. Ik zou het niet doorbakken omdat je nog bouillon straks opdoet waardoor het vlees wat verder zal garen. Snijd het vlees in plakken. Doe een in een kom de chinese wokgroente en noodles en giet hierover de bouillon (zonder de knoflook, ui, sereh, gember en limoenblad). Leg de plakken biefstuk op de groentes en de noodles. Voeg nog wat bouillon over het vlees. Pluk de blaadjes van de koriander en munt en snijd deze in stukken en stooi over het geheel. Limoen en rode peper in partjes snijden en als garnering erbij serveren.

Limoenblad of Kaffir Lime Leaves is te verkrijgen in de oosterse supermarkten en liggen vaak in het vriesvak. De bladeren groeien als bladpaar met een groter en een kleiner blad. Het blad heeft een frisse aroma en een limoenachtige smaak. Het is een heerlijke smaakmaker in oosterse soepen en onmisbaar in Thaise curry’s en Indonesische stoofpotten. Het blad wordt na het meestoven voor het opdienen verwijderd. Je kunt het blad ook serveren als granituur door eerst de nerf te verwijderen en heel dun te snijden. Limoenblad heeft een hele sterke aroma voeg daaorm alleen de aangegeven hoeveeheid toe aan je gerecht.

Limoenblad / Kaffir Lime Leave

Enjoy!

Een warme groet,

You might also like

1 Comment

 • admin 7 jaar ago Reply

  5 stars
  Supper lekker

Leave a Reply