Loading...

Sunny vegan bowl

Sunny vegan bowl

Wauw, deze sunny vegan bowl smaakte net zo lekker als het er uitziet. De smaken waren geweldig vooral de gecaramaliseerde ananas  en het pepertje smaakten heerlijk. De rijst en avocado zorgde voor een fijne balans in smaken. Een super gezonde zonnige bowl dus. Ik eet de laatste dagen wat minder vlees en probeer wat meer vegetarisch te eten en voila zie hier het resultaat. Je bord is gelijk zo kleurrijk en super smaakvol! Ik zou dit wel elke avond kunnen eten. Deze bowl kun je natuurlijk oneindig variëren. Binnenkort ga ik nog wat andere versies uitproberen. Vaak heb je veel van deze ingrediënten al in huis en bovendien is dit een low budget healthy meal. Voor weinig dus een gezond bordje met heerlijke smaken. Probeer deze sunny vegan bowl zelf ook uit en laat mij weten wat je ervan vindt.

Wist je dat een komkommer uit 96% water bestaat? Lees hier waarom komkommers goed voor je zijn.

Sunny vegan bowl

Tijd 15 minuten
Personen 2

Ingredienten

 • 1 kopje basmati rijst
 • 1/2 winterpeen
 • 4 schijven verse ananas
 • 1/2 komkommer
 • 1 blikje maiskorrels
 • 1 avocado
 • 1 rode peper
 • olijfolie
 • 1 citroen
 • (zee) zout
 • zwarte peper
 • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze

 1. Breng 1 kopje rijst met 2 kopjes water aan de kook of gebruik een rijstkoker. Kook de rijst tot dat deze gaar is. Als je een spirelli hebt, gebruikt deze dan om slierten te maken van de wortel en komkommer. Heb je geen spirelli dan kun je de wortel en komkommer eerst in plakken snijden en daarna in reepjes (niet te dik). Doe de komkommer en wortel slierten in een kom en breng deze op smaak met de sap van een 1/2 citroen met wat zout en peper en enkele scheuten olijfolie. Zet even apart. Snijd de avocado in mooie gelijke schijven, breng op smaak met citroensap, zout & peper en zet even apart. Snijd de verse ananasschijven in 2 helften. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze heet worden. Doe vervolgens de ananas in de pan en laat deze warm worden totdat het sap uit de ananas gaat carameliseren (licht van kleur verandert). Zet het vuur wat zachter en voeg dan een klontje roomboter aan de ananas toe en zorg ervoor dat de boter de ananas goed bedekt. Voeg dan de honing aan de pan toe en zet en laat het geheel opnieuw carameliseren. Haal de ananas uit de pan en laat even afkoelen. Haal je mooiste bowl uit de kast om je eten presenteren. Begin met een bolletje rijst in het midden. Daar omheen leg je telkens wat neer. Wortel, komkommer, een beetje mais, avocado en ananas. De rode peper leg je op de ananas. De combinatie van zoet, zuur en peper is echt lekker!

Enjoy!

Een warme groet,

You might also like

No Comments

Leave a Reply